Over ons

Sport Café "Het Wapen van Almere" heeft een lange en interessante geschiedenis in de Stedenwijk die teruggaat tot rond jaar 1986. Het is al die tijd een vast onderdeel van de buurt geweest en heeft een speciale plek in de harten van de oud bewoners.

Rond 1994 werd het café een trekpleister voor de buurt met een nieuw gebouw en door het aanbieden van verse patat en snacks.

Dit nieuwe aanbod, in combinatie met de mogelijkheid om live wedstrijden te kijken, maakte "Het Wapen van Almere" een populaire ontmoetingsplek in de buurt.

  Jaar 1986

  Foto van de eerste eigenaren van sport cafe het wapen van Almere

  Jaar 1994

  Ook in het 1994 was het mogelijk om sport wedstrijden te kijken

  "Lang voordat Sipko en Rens de trotse eigenaren werden van Sportcafé Het Wapen van Almere, waren Sipko en Rens bekende gezichten in het café als enthousiaste darters. Hun betrokkenheid begon al in 2003, toen zij regelmatig meededen aan dartevenementen die in het café werden georganiseerd."

  Rond 1994 werd het idee voor een zomers darttoernooi geboren. Bedoeld als een gezellige competitie, groeide de Zomer Cup al snel uit tot een geliefd dart evenement. Het eerste toernooi bracht darters uit Almere en omstreken samen in Sportcafé Het Wapen van Almere.

  De mix van ervaren darters en enthousiaste nieuwkomers zorgde voor een dynamische en spannende competitie, waarbij sportiviteit en plezier centraal stonden.

  Door de jaren heen groeide de Zomer Cup uit tot een vast evenement. Elk jaar kwamen darters weer samen in het café om deel te nemen . 

  Het toernooi werd niet alleen een sportieve gelegenheid maar ook een sociale bijeenkomst, die darters van alle leeftijden en niveaus verenigde.

  In 2010 werd een belangrijke mijlpaal bereikt met de 16e editie van de Zomer Cup. Het toernooi was inmiddels een begrip geworden in Almere, en deze editie trok een recordaantal van ongeveer 70 darters. De deelnemers, jong en oud, vertegenwoordigden de gevarieerde en levendige dartsgemeenschap van de regio.

  Zomer cup darten 2010
  Image

  Dit nieuws bereikte echter Sipko en Rens, twee voormalige stamgasten die hun dartsvaardigheden ooit in het café hadden geslepen.

  Met nostalgie dachten zij terug aan het oude Wapen zoals zij dat kenden, een plek vol vriendschap, sportiviteit en goede tijden. De herinnering aan het café riep een verlangen op om die gloriedagen te herstellen.

  In 2020, een jaar dat niet zonder zijn uitdagingen was, besloten Sipko en Rens het café over te nemen.

  Hun missie: het oude bekende dartcafé terugbrengen, maar dan in een modern jasje. Met vastberadenheid en respect voor de geschiedenis gingen zij aan de slag om het Wapen opnieuw vorm te geven.

  Het oude Wapen is nu terug, vernieuwd maar met behoud van zijn authentieke charme. Heden daags kan er weer gedart worden zoals vroeger. De Zomer Cup Darten is weer terug, competitie is weer mogelijk, of men kan gewoon vrij spelen. En natuurlijk is de bar weer geopend voor een koud drankje en een gezellig praatje.

  Sipko en Rens hebben met hun toewijding en liefde voor het café een nieuw hoofdstuk geschreven in het verhaal van Sportcafé Het Wapen van Almere. De tradities zijn nieuw leven ingeblazen, en de deuren staan weer open voor iedereen die de warmte en gezelligheid van het oude Wapen miste.

  Het café staat weer symbool voor de dartsgemeenschap in Almere, een plek waar oude vrienden weer samenkomen en nieuwe herinneringen worden gecreëerd. Het is een eerbetoon aan het verleden en een belofte voor de toekomst, een plek waar de geest van het darten nog steeds leeft en gedijt.